Social Icons

.

Thursday, July 11, 2013

Kartun Peneman Jiwa Kanak-Kanak Era 90an

Share
Koleksi Kartun zaman kanak-kanak era 90an. Bila datang time puasa memang benda ni la yang kanak-kanak selalu tunggu depan tv bak kata memang rare la cerita kartun nie sampai rasa lapar pon tak boleh rasa dah time nie khusyuk depan tv.

1. Anak-anak sidek 
Kartun ni membuatkan kanak teruja nak jadi hebat main badminton time ni lepas jek tengok mesti ajak kawan kawan pergi main. memang penuh dengan mesej yang mendalam cerita anak-anak sidek ni.


2. Teletubbies 
Boneka orang putih yang comel waktu 90an boleh la layan sikit. Admin tak berapa nak ingat dia cerita pasal apa tapi dia buat budak budak ketawa la.

3. Keluang Man
Super hero melayu pertama time ni kot.. Keluang Man jadi kebanggaan orang johor jap sebab nama kluang hehe cerita nie serius rare gila teruja tengok kalah cerita suparman hehehe. :p

4. Upin Ipin
Ni baru la jugak tapi penuh dengan mesej yang tersendiri bagus tok kanak kanak. (Tapi bukan 90an dah)


5. Usop Sontorian
Ini paling best ni penuh lawak dengan ayam yang boleh bercakap yang selalu kena buli kisah degil name budak usop lawak lawak korang boleh tgk kat youtube.


6. Yokies.
Kisah keluarga telor yang unik korang boleh cari kat youtube kalau ada la hehe.. (Hasbullah Awang)


Kisah animasi kegilaan kanak kanak zaman 90an heheheh.. :p
Share

3 comments:

timm_bill said...

Suka3! Rindu zamn 2..

Mardeeya said...

haha , betul laa . teringat waktu kecik2 dlu . phergh , nostalgia :3

Cik Kay Jue said...

katon yang last sekali tu.. hampir lupa pernah tgk.. hehehe..

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top