Social Icons

.

Friday, July 26, 2013

Skoda Mega Man-Pram Kebanggaan Bapa

Troli gergasi yang sememangnya menjadi kebanggaan bagi si ayah atau si bapa jika memilikinya. Itulah Skoda Mega Man-Pram. Menggabungkan teknologi automotif ke dalam sebuah stroller untuk bayi mungkin adalah sangat wajar dan tidak melampau bagi si bapa. / o m g


Juga dilengkapi dengan tayar rim 20 inci alloy, brek, sistem hidraulik suspension dan beberapa lagi ciri-ciri lain. Namun apa yang patut dikatakan mengenai troli ini ialah, Good Joob Skoda.

Thursday, July 25, 2013

Telur Cute Abad Ini

Selamat pagi warga Mignon, adakah anda semua befikiran creative seperti ini, adakah telor di rumah anda juga seperti ini. jika ada jom kongsi bersama mignon... ^.^

Friday, July 12, 2013

Blender Mixer Candy Crush Saga Comel Memikat

Hangpa peminat Candy Crush Saga? Adakah korang memang terlalu fanatik dengan App game tersebut sehingga sanggup mencari semua gajet dan juga barangan Candy Crush. Jika tidak, korang abaikan ja entry ini. Tetapi jika ya, korang mesti excited dan tertawan dengan Blender Mixer Candy Crush ini. Sehinggakan jika korang dapat, memang korang akan frame dan bungkus untuk disimpan.. /please

Thursday, July 11, 2013

Kartun Peneman Jiwa Kanak-Kanak Era 90an

Koleksi Kartun zaman kanak-kanak era 90an. Bila datang time puasa memang benda ni la yang kanak-kanak selalu tunggu depan tv bak kata memang rare la cerita kartun nie sampai rasa lapar pon tak boleh rasa dah time nie khusyuk depan tv.

1. Anak-anak sidek 
Kartun ni membuatkan kanak teruja nak jadi hebat main badminton time ni lepas jek tengok mesti ajak kawan kawan pergi main. memang penuh dengan mesej yang mendalam cerita anak-anak sidek ni.


Wednesday, July 10, 2013

Makanan Paling Sedap Ketika Berbuka Puasa Yang Menyelerakan

Makanan paling wajib dicari ketika bulan puasa. Huh buat tekak dan perot ini cepat lapar bila melihat gambar makanan ketika sedang puasa hehehe :p. 

1. Ayam Golek Madu Power nice gila jangan lupa cari dibazar ramadhan berdekatan.

App Games Paling Comel Tahun 2013

Tahun 2013 banyak nye kemunculan aplikasi telefon dengan pelbagai gaya dan version yang tersendiri yang membuatkan kanak kanak dan orang dewasa dan orang tua juga mula gila memainkan game game didalam alat komunikasi yang dipanggil telefon pintar kalau diterjemahkan senang kata iphone gadjet, android gadjet, macam-macam lagi la.

Antara apps yang paling cute paling digemari paling disukai paling tinggi rating paling dan paling paling paling hot abad ini ialah.

1. Monster University

Friday, July 5, 2013

Apa Yang Guinea Pig (Tikus Belanda) Buat? Part. 2

Sudah habiskan Part. 1 apa yang mereka boleh lakukan? Mari teruskan lagi apa yang Guinea Pig atau Tikus Belanda ini boleh buat. Masih tetap comel, memikat dan rasa macam nak 'penampar' kuat-kuat.


Thursday, July 4, 2013

Kehidupan Di Hutan Amazon Yang Indah & Comel

Siapa pernah pergi Hutan Amazon? Aku adalah orang yang bertuah kerana telah pergi ke sana. Tetapi pergi menggunakan alam maya sahaja.
Amazon juga termasuk hutan tropika paling luas di dunia, dan memiliki dua nama lain,iaitu 'paru-paru dunia' karena menghasilkan 30% dari seluruh oksigen di Bumi, dan juga 'neraka hijau' karena setiap tahun sungainya meluap.

Wednesday, July 3, 2013

Apa Yang Guinea Pig (Tikus Belanda) Buat? Part. 1

Ramai juga yang keliru perbezaan Guinea Pig dengan hamster. Untuk pengetahuan, Guinea Pig adalah lain dan sangat berbeza dari Hamster. So, beza Guinea Pig ialah ia bukanlah Hamster. Guinea pig dalam bahasa Melayu dipanggil Tikus Belanda, tapi sebenarnya haiwan ni tidak berasal dari Belanda sebaliknya berasal dari Pergunungan Andes. :P


Sunday, June 30, 2013

Prototaip Khemah Perlindungan Alaf Baru (IKEA)

Prototaip pertama perlindungan baru - yang boleh ditubuhkan dalam masa empat jam tanpa alat - yang akan ditubuhkan di Ethiopia dan di sempadan Syria, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Suruhanjaya Tinggi PBB bagi Pelarian (UNHCR) diturunkan.

Friday, June 28, 2013

Pagi Jumaat Yang Comel

Meriahkan pagi Jumaat anda yang mulia ini dengan berpakaian mengikut sunnah. Siapa cakap pakai terdedah itu seksi dan comel? Pakai penuh dan menutup litup itu lebih comel. Contohnya, seperti kami inilah..

Wednesday, June 26, 2013

Vol 1 Edisi Keriangan Mignon (EDKEM)

Edisi Keriangan Mignon (EDKEM) ialah entry atau post yang menghimpunkan gambar kelakar, lucu, comel dan seangkatan dengannya yang tidak dapat dikumpulkan dalam satu entry khusus. So, ceriakan hari anda dengan Edisi Keriangan Mignon yang akan terus menemui korang semua dalam setiap volume seterusnya.

Jangan tengok saja, baca dan tengok sampai habis entry ni!!


Tuesday, June 25, 2013

Kostum Superhero Kanak-Kanak Yang Memikat

Demam superhero melanda lagi. Kali ini superhero versi kanak-kanak yang comel dan memikat. Lebih memikat dari superhero yang asal.


Teruskan melihat sampai akhir untuk lebih costume yang comel dan memikat dipakai oleh kanak-kanak.

Monday, June 24, 2013

Kevan Yaets Penyelamat Momo Dari Banjir Besar

Jika anda di tempat Kevan Yaets, adakah anda sanggup menggadaikan nyawa sendiri demi menyelamatkan nyawa seekor  kucing? Itulah yang dibuat oleh Kevan Yaets yang sanggup meredah banjir besar untuk menyelamatkan kucing beliau, Momo.

Saturday, June 22, 2013

10 Gambar Haiwan Yang Secara Diam Adalah Batman

Jangan sangka hanya manusia sahaja yang boleh menjadi batman . Haiwan juga boleh menyamar secara rahsia dan menggunankan kesaktian kecomelan mereka untuk menewaskan kejahatan dan ketidak adilan di muka bumi ini. Awas penjahat! Si comel kini juga adalah pejuang keadilan! 


"Saya Wayne, Dog Wayne"


Friday, June 21, 2013

Si Bayi Comel Dalam Cawan Yang Memikat

Ceriakan hari anda dengan bergambar bersama baby atau bayi anda yang sememangnya sudah comel. Bergambar dengan pelbagai gaya yang memikat dan menarik. Salah satunya, bergambar menggunakan teknik "BAYI DALAM CAWAN". Memandai ja namakan teknik sendiri.

Tapi, biar apa pun korang gelar teknik itu, ianya adalah hasil yang sangat menarik dan tersangat memikat hati. Tambahan baby korang memang sudah memikat.. Apa aku merepek ni? Korang layan ja gambar-gambar baby in the cup ini :)

Kacau Lah Aku ~ Aku Pasrah ~

Pernah ganggu kucing anda yang sedang tidur dengan nyenyak nya? Apa reaksi mereka? Kalau si kucing kesayangan anda boleh berkata kata pasti mereka akan kata "Hei , Jangan ganggu aku!aku nak tidur! "  hehehe.. tapi malangnya mereka tidak dapat bercakap. Jadi jalan terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah dengan buat tidak tahu saja ataupun pasrah dengan apa yang Tuan mereka lakukan. Mari kita saksikan gelagat si comel ini!Enjoice!


"Apahal tuan aku ni?"

Thursday, June 20, 2013

Kucing Membaca Buku Yang Tersangat Comel

Di saat kita asyik mengejar teknologi, kita semakin lupakan bahan bacaan bercetak. Kita hanya asyik menelaah bahan bacaan maya di internet, telefon dan lain-lain. Tapi, mungkin anda tidak perlu risau dengan bahan bacaan terdahulu kerana masih ada yang menggemari membacanya.

Mari kita teruskan membaca bersama :)

Merekalah yang terus setia membaca bahan bacaan bercetak sehingga ke hari ini :)

Haiwan Exotic Yang Comel

The Fennec fox atau Fennec adalah musang kecil pada waktu malam didapati di Sahara di Afrika Utara. Ciri-ciri yang paling ketara adalah telinga luar biasa besar, yang berkhidmat untuk menghilangkan haba

Lil Bub, Kurang Sempurna Tetapi Menawan Hati

Kucing ini mempunyai label pakaian sendiri, buku, berjuta-juta pengikut di Facebook dan Twitter, berkawan dengan bintang Hollywood seperti rakan-rakannya dan filem sulung beliau baru sahaja telah ditunjukkan pada festival filem terkenal.

Dan apabila kita melihat gaya serta "posing" Lil Bub ini dengan mudah kita boleh tahu mengapa Lil Bub di minati diseluruh dunia. Lil Bub adalah kucing sensasi terbaru di internet dan memperoleh ramai peminat di seluruh dunia.

Untuk mengikuti video video si comel ini boleh la melayari http://www.youtube.com/user/LilBubBub

"Hai semua , saya Lil Bub!"

Wednesday, June 19, 2013

Daisy The Tabby - Kucing Sensasi Internet Terkini?

Dia mungkin cukup kecil untuk dipegang dalam tapak tangan anda, tetapi apa yang kucing comel ini sedikit kekurangan dari segi saiz, dia membentuk dalam personaliti. Daisy dengan pantas menjadi sensasi internet selepas gambar-gambar comel dan menawan hati telah disiarkan dalam talian oleh pemiliknya iaitu seorang warga Australia Ben Torode. Seorang Penterjemah 35 tahun itu mula memuat naik gambar Daisy ketika kucing itu berusia dua bulan untuk dikongsi bersama isterinya, Miki, 32. Pasangan itu, yang tinggal di Tokyo, terkejut dengan sambutan yang diterima kucing mereka seluruh dunia.

"Cuba cari saya dimana"

Mari Lihat Telatah Si Manja Kesayangan Ramai Ini

Kepada mereka yang sedang tension dan stress , mari kita tenangkan sedikit fikiran kita dengan melihat telatah dan gelagat comel dari kucing kucing ini. Pasti hilang tekanan di minda. Selamat menjamu mata! Hehehe..

Binatang Berbisa Yang Cute


1. TARANTULA


Mrs Tarantula binatang eksotik yang berbisa tapi ramai yang suka bela binatang berbisa ni. Kebiasaanya Mrs Tarantula ni tak akan mengeluarkan bisa jika tuan ia tak mengasari, makan pun cukup. Kalau tak cukup, buat dia terkejut, dalam masa beberapa saat mesti kojol tak payah susah bawa pergi hospital.

2.BUNTAL

Baju Pahlawan Besi Untuk Hamster Anda

Inginkan satu kelainan bagi si hero comel Hamster anda? Mungkin anda boleh dapatkan baju besi pahlawan hebat yang di reka khas bagi haiwan kesayangan bernama Hamster anda ini. Ianya merupakan barangan yang dijual di laman E-bay dan menjadi barangan terbaik yang di jual. Mungkin saat anda membaca entry ini, pakaian hebat berkilau ini tidak mungkin lagi anda bida.


Dan bila ianya dipakaikan kepada yang sepatutnya, inilah hasilnya..

Monday, June 17, 2013

Kesudahan Ops Meow Dan Nasib Si Kucing

Mungkin ini adalah operasi yang paling ditakuti oleh si kucing-kucing di luar sana Bagaimanakah mereka akan hadapi keadaan ini?. 


Apakah kesudahan dan nasib si kucing tersebut. Baca seterusnya untuk mengetahui.

Jangan Cuba Gelar Aku Gila

Pernah tak korang mengata kat seekor kucing yang comel ia gila? Jika ya, mungkin ini yang bakal korang terima.


Mignon: Jangan pernah kau cuba kata aku gila kerana aku akan kejarmu hingga ke dalam tidurmu. Keh keh keh!! Sayangilah haiwan di sekeliling anda dan hidup anda akan selalu dirahmati Allah. :)

Sumber gambar: KHK Page

Sunday, June 16, 2013

Animasi Gif Versi Mignon Vol. 1

Riangkan hari dan malam anda bersama animasi GIF haiwan-haiwan comel ini. Tidak perlu mengerutkan dahi dengan si comel-comel ini.

Jangan kacau aku, amek ni sebiji..

Saturday, June 15, 2013

Selamat Berkenalan Dari Mignon World

Selamat berkenalan semua. Selamat datang ke Mignon World. Sebuah blog dan coretan yang memberikan suasana comel, riang, serta merelakskan anda tanpa mengerutkan dahi. Teruskan setia bersama kami untuk mencoretkan sebuah dunia penuh dengan keriangan.



Apa itu Mignon World? Ia adalah sebuah dunia maya yang kami cuba dan ingin bangunkan dalam alam maya yang begitu luas ini. Namun, andalah juga penentu perjalanan dunia ini melalui sokongan anda bersama kami.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top