Social Icons

.

Wednesday, June 19, 2013

Binatang Berbisa Yang Cute

Share

1. TARANTULA


Mrs Tarantula binatang eksotik yang berbisa tapi ramai yang suka bela binatang berbisa ni. Kebiasaanya Mrs Tarantula ni tak akan mengeluarkan bisa jika tuan ia tak mengasari, makan pun cukup. Kalau tak cukup, buat dia terkejut, dalam masa beberapa saat mesti kojol tak payah susah bawa pergi hospital.

2.BUNTAL


Cik Buntal hanya wujud di dasar laut. Kebiasaanya bila si buntal naik ke darat, bermakna pemancing akan dapat cik buntal secara berterusan. Secara umumnya nampak kiut bila dia mengembang :)


3. POISON DART FROG



POISON DART FROG atau lebih dikenali sebagai katak damak beracun. Katak ni hanya berada di hutan Amazon Brazil, kat Malaysia susah nak jumpa katak ni. Kebiasaanya orang asli Brazil menggunakan racun pada katak ini untuk memburu dengan mnggunakan sumpit ^.^

4. VINE SNAKE


Vine Snake ni aku selalu jumpa time memancing, dia selalu dok kat atas pokok bakau kalau tak perasan memang melompat la atas bot, heheh.. Tapi muke cik Vine Snake ni memang unik la ^.^

5. SHAR PEI

Anjing ni memang nampak hodoh bagi orang melayu Islam la. Tapi bagi orang Cina die SUPER kiut kot. Semakin bayak kedut kat muka semakin mahal harga dia walau hodoh hahaha...

Share

3 comments:

S.K.A said...

ha3..cute ke??

Aida Ismail said...

Fuyoo katak color biru tuu. Pestime tengok. Hee~

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

tang mana cute nya..mai habaq cikit...

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top