Social Icons

.

Thursday, June 20, 2013

Haiwan Exotic Yang Comel

Share
The Fennec fox atau Fennec adalah musang kecil pada waktu malam didapati di Sahara di Afrika Utara. Ciri-ciri yang paling ketara adalah telinga luar biasa besar, yang berkhidmat untuk menghilangkan haba



yang couple nie landak terkecil dunia. banyak jual kat uptown, uptown cheras dan uptown the mines hehee. serius comel landak exotic nie.

Kucing yang semakin pupus muka nampak kiut tapi perangai serupa harimau bintang. kita akan selalu nampak die dalam hutan orang melayu panggil kucing hutan sebab duduk kat hutan

Nama bujang sorang nie Leopard Gecko nme melayu dia cicak gecko makanan kegemaran dia serangga kecil. antara haiwan Exotic yang kian pupus, harga seekor mencecar ratus hingga ribuan ringgit.


Buaian Gula atau nama English dia Sugar Glider merupakan spesis  tupai kecil yang boleh terbang "meluncur di udara" makanan kegegemaran Sugar Glider nie ulat atau serangga kecil. Tapi untuk tak nak bagi dia gigit tuan dia selalunya akan diberi makan buah buahan sahaja


Share

2 comments:

Khamsi Abdullah said...

boleh dijadikan pet ke ni? comel!

Zai Zaiman said...

hehehehe... comel yer, tengok telinga macam arnab tp muka ade sikit macam musang + kucing... hehehe nice sharing.

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top